Červená řepa s mrkví z pánve

Kořenová zelenina

Vyzkoušejte detoxikační zeleninovou směs. Pomůže vám pročistit krev, zlepšit trávení, a nejen to!

Díky vyššímu obsahu selenu a kyseliny listové si tímto jídlem můžete dokonce navodit i duševní pohodu.

Ozdravný účinek červené řepy a mrkve

Řepu i mrkev lze využít pro:

  • Navrácení rovnováhy střevní mikroflóry, například po léčbě antibiotiky.
  • V těhotenství a při menstruačních potížích – obsahují cenné vitamíny a minerály.
  • Jako podpůrný prostředek při léčbě revmatu
  • Při problémech s játry
  • PS: Mrkev je skutečně dobrá na oči, jak slýcháme od dětství. V pozadí stojí karotenoidy a vitamín A, který hraje také stěžejní roli pro obranyschopnost organismu.

Suroviny pro 2 přílohové porce

  • 2 menší bulvy / 1 velká bulva červené řepy
  • 2 menší / 1 velká mrkev
  • Cibule
  • Čerstvá šťáva z citronu / balsamico
  • Olivový olej
  • Čerstvé sezónní bylinky
  • Himalájská sůl, čerstvě namletý pepř

Postup

Velmi snadná příprava. Bulvy řepy oloupeme, nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí restujeme na prudším ohni 3 minuty. Přidáme kolečka mrkve, restujeme další 3 minuty. Přidáme šťávu z citronu / balsamico, nasekané čerstvé sezónní bylinky. Osolíme, případně podle chuti opepříme.

Hodí se k masu, pečeným bramborám, luštěninám nebo jen tak.

Komentovat