Pálivé aglio olio & salát k tomu

Aglio olio

Chcete rychlé, lehké, na suroviny nenáročné rychlé jídlo? Mějte doma v zásobě kvalitní špagety a kousek česneku.

Pokud jste stejného ražení jako já, určitě se doma najde pár stroužků česneku, pálivé papričky, špagety a olivový olej na výrobu italského “aglio olio”. Zelenina je u nás vždy, takže hurá i na přípravu salátu.

Jsou špagety zdravé?

Záleží, z jaké pšenice jsou vyrobeny. Nebudu tajit, že pšenici v podobě bílé nehodnotné mouky nefandím. Většinou doporučuji pšenici z důvodu denní nadspotřeby v jídelníčku omezovat.

Avšak kvalitní pšenice, respektive špagety, zejména v celozrnné podobě, jsou něco jiného. Tradiční čínská medicína kvalitní pšenici doporučuje hlavně na jaře, protože obsahuje takzvanou “osvěžující energii”, kterou si organismus v tomto ročním období žádá. Bio špagety nebo o něco zdravější varianta celozrnných bio špaget jsou tedy povoleny.:-)

Přeji dobrou chuť!

Komentovat