Pomazánka z červené čočky

čočková pomázánka

Červená čočka je velmi praktická luštěnina. Není třeba ji máčet, vaří se 15 – 20 minut. Odtučňuje, zvyšuje vitalitu a zároveň nenadýmá. Prospívá i srdci a údajně vnáší do života štěstí a klid.

Ozdravný účinek hlavní složky pokrmu

  • Červená čočka pomáhá při hubnutí a při zvýšeném cholesterolu.
  • Je vhodná při chudokrevnosti a funguje jako prevence proti zácpě.

Základ pro 2 – 3 porce

Červená čočka (např. CountryLife)

Pórek / jarní cibulka / šalotka

1 – 2 stroužky česneku

Konopná semínka (např. CountryLife)

Ochucovadla

Umeocet (např. CountryLife)

Čerstvá šťáva z citronu

Koření dle chuti: kayenský pepř / bazalka/ tymián

 Postup

Odsypeme 1 šálek čočky, vložíme do menšího hrnce, promyjeme, zalijeme 2 šálky vody a vaříme, dokud nerozvaříme (max. 20 minut). Přidáme lžičku oleje. Vmícháme nadrobno nakrájený pórek / jarní cibulku / šalotku a konopná semínka. Dochutíme citronovou šťávou a kořením.

Přeji dobrou chuť!

Komentovat