Červená čočka je velmi praktická luštěnina. Není třeba ji máčet, vaří se 15 – 20 minut. Odtučňuje, zvyšuje vitalitu a zároveň nenadýmá. Prospívá i srdci a údajně vnáší do života štěstí a klid.
Ozdravný účinek hlavní složky pokrmu
- Červená čočka pomáhá při hubnutí a při zvýšeném cholesterolu.
- Je vhodná při chudokrevnosti a funguje jako prevence proti zácpě.
Základ pro 2 – 3 porce
Červená čočka (např. CountryLife)
Pórek / jarní cibulka / šalotka
1 – 2 stroužky česneku
Konopná semínka (např. CountryLife)
Ochucovadla
Umeocet (např. CountryLife)
Čerstvá šťáva z citronu
Koření dle chuti: kayenský pepř / bazalka/ tymián
Postup
Odsypeme 1 šálek čočky, vložíme do menšího hrnce, promyjeme, zalijeme 2 šálky vody a vaříme, dokud nerozvaříme (max. 20 minut). Přidáme lžičku oleje. Vmícháme nadrobno nakrájený pórek / jarní cibulku / šalotku a konopná semínka. Dochutíme citronovou šťávou a kořením.
Přeji dobrou chuť!